Home > Over de Week van de Opvoeding

Over de Week van de Opvoeding

Foto: Marcel van den BerghIn 2017 organiseren we de Week van de Opvoeding voor de zevende keer. De Week van de Opvoeding 2017 staat gepland van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober 2017. 

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Hoe werkt de Week?

Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren: ouders, kinderen of jongeren. Maar ook professionals of vrijwilligers die werkzaam zijn op scholen, in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen, gemeenten, enzovoort.

Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen. Als u een activiteit organiseert, kunt u deze tegen die tijd zelf op deze website plaatsen bij het activiteitenoverzicht.  

Inspiratie

Op deze website vindt u inspirerende ideeën voor mogelijke activiteiten. Bijvoorbeeld: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind en een lezing over positief opvoeden.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!