Van ideeënbox in juli tot activiteit in oktober

Opvoeden doe je samen, het bedenken van een activiteit ook.

Tijdens de Week van de Opvoeding 2021, van 4 t/m 10 oktober, worden in Nederland honderden activiteiten georganiseerd om de ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en professionals te versterken. Maar waar begin je met de organisatie van een leuke activiteit?

Je bent eruit. Ook jouw organisatie gaat dit jaar een activiteit voor de Week van de Opvoeding organiseren. In het kader van het thema Staan en Opvallen is het interessant om van opvoeders te horen door welke factoren zij zich fijn voelen in het ouderschap. Dit kan weer ideeën opleveren bij het organiseren van een passende en succesvolle activiteit. De inzet van een ideeënbox helpt jou daarbij:

  • Neem een doos, plak deze dicht en maak er een gleuf in.
  • Pak de doos mooi in, of laat kinderen de doos versieren.
  • Plak een oproep voor ideeën goed zichtbaar op de doos, zoals:
    Welke activiteit wil jij dat [NAAM ORGANISATIE] organiseert tijdens Week van de Opvoeding?
  • Gebruik ideeënkaartjes; print ze (dubbelzijdig) en leg deze samen met de ideeënbox op een centrale plaats waar veel ouders komen.
  • Kies één of meerdere activiteiten, meld deze aan op de website en start de organisatie.

Je kunt ook op deze website onder ‘activiteiten’ kijken voor meer inspiratie. Wat doen andere organisaties? En welk promotiemateriaal kun jij gebruiken voor de organisatie van jouw activiteit?

Activiteit aanmelden

Ben jij al druk bezig met de organisatie van een activiteit? Deel deze dan via deze website via ‘publiceer je activiteit’. Middels de landkaart is voor alle bezoekers van de website duidelijk waar bij hun in de buurt activiteiten worden georganiseerd.

Daarnaast kan jouw activiteit als inspiratie gelden voor hen die nog zoekende zijn naar een leuke activiteit om te organiseren. Samen maken wij de Week van de Opvoeding tot een succes en slaan we de handen ineen om kinderen gezond, kansrijk en veilig te laten opgroeien.